Applicatiebeheerder

Solliciteer nu

Applicatiebeheerder

Voor de afdeling ICT van Bravilor Bonamat zijn we op zoek naar een Applicatiebeheerder.

Full-time · Heerhugowaard

Over de rol

Voor de ICT-afdeling van Bravilor Bonamat zijn we op zoek naar een Applicatiebeheerder met een voorliefde voor datamanagement.
Onze ICT-afdeling houdt zich bezig met het optimaliseren en faciliteren van bedrijfsprocessen door ICT-oplossingen, het verzorgen van dataoplossingen en dashboards en het werken aan diverse ICT gerelateerde projecten. Doordat we naast een fabrieksomgeving met diverse productielijnen ook een kantooromgeving hebben, is het ICT-landschap zeer divers en uitdagend. Daarnaast hebben je werkzaamheden niet alleen betrekking op het hoofdkantoor, maar ook op onze tweede productielocatie te Polen, onze zusterorganisatie Geerts Metaalwaren en onze filialen in het buitenland (België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Polen, Noorwegen, Zweden en Amerika).

Als Applicatiebeheerder ben je medeverantwoordelijk voor het functioneel beheer en optimaal laten functioneren van de bedrijfsapplicaties met name van het ERP-systeem JD Edwards.

Je bent hierbij vraagbaak voor onze gebruikers (zowel op het hoofdkantoor als in de buitenlandse filialen) en ondersteunt hen in het dagelijkse gebruik. 

Dit ga je doen

Als Applicatiebeheerder:

 • Ben je medeverantwoordelijk voor het (functioneel) beheer en optimaal laten functioneren van de bedrijfsapplicaties (met name van het ERP-systeem JD Edwards);

 • Geef je gebruikersondersteuning bij het oplossen van operationele problemen en beantwoord je applicatiegerichte vragen;
 • Test en implementeer je de gevraagde functionaliteit;
 • Til jij onze organisatie naar een hoger niveau op het gebied van informatie- en datamanagement;
 • Heb jij een heldere visie op data en ben je in staat een roadmap op te stellen om veranderingen te realiseren;
 • Ontwerp, coördineer en bouw je dataoplossingen ter ondersteuning van de doelen van de organisatie;
 • Draag je zorg voor een juiste vertaling van de vraag naar nieuwe dataverzoeken en dashboards;
 • Ben jij sparringpartner voor de business m.b.t. data gedreven werken;
 • Ben je verantwoordelijk voor datakwaliteit en –security;
 • Ben jij kennisdrager van het gebruik van de toepassing van het datamanagementplatform van het ERP- en CRM-systeem;

 • Doe je proactief verbetervoorstellen voor processen en functionaliteiten;

 • Draag je bij aan het optimaliseren van de applicaties;

 • Verzorg je benodigde documentatie en schrijf je werkinstructies ter ondersteuning en kennisvergroting van de gebruikers.

Het betreft een leuke veelzijdige en afwisselende functie, waarbij geen dag hetzelfde is. Je bent het eerstelijns aanspreekpunt over de functionaliteiten van onze applicaties en werkt klantgericht aan oplossingen voor eventuele operationele problemen. Je werkt nauw samen met jouw collega-applicatiebeheerder en andere collega’s binnen het team, maar je hebt ook veel contact met de verdere interne organisatie.  

Heb jij het in je?

Zeker als je:

 • Beschikt over HBO werk- en denkniveau richting Bedrijfskundig informatica of informatiekunde;

 • Minimaal 5 jaar werkervaring hebt in een soortgelijke functie;

 • Beschikt over goede communicatieve vaardigheden; 

 • Goede beheersing hebt van zowel de Nederlandse als Engelse taal;

 • Je beschikt over een hands-on mentaliteit en bent zelfstandig, creatief, kwaliteitsgericht en een teamplayer.

 • Kennis van en ervaring met JD Edwards ERP is een pre. 

Werken bij Bravilor Bonamat

Je gaat aan de slag bij een toonaangevende producent van filterkoffiemachines, espressomachines, koffieautomaten en heetwater apparatuur. Een familiebedrijf dat ruim 70 jaar bestaat. In dit tijdsbestek is het bedrijf uitgegroeid van groothandel in horecaproducten tot specialist en producent; een ontwikkelaar, fabrikant en leverancier met internationale allure en ambities.

Wereldwijd werken onze betrokken medewerkers samen aan onze core business: het ontwikkelen, produceren en vermarkten van onze professionele drankbereidingssystemen. Wat ons uniek maakt? Wij hebben alles onder een dak: het hoofdkantoor in Heerhugowaard huisvest, naast de productiefaciliteit bestaande uit metal shop en assemblage, een eigen gereedschapsmakerij en diverse magazijnen. Alle internationale vestigingen beschikken over een verkoopkantoor, een technisch serviceteam en een magazijn met eigen voorraad. Dit stelt ons in staat om bestellingen correct en snel af te leveren over de hele wereld en technische problemen lokaal op te lossen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Een fulltime functie met veel uitdaging, afwisseling, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij een prima salaris, zelfs ruim boven de CAO, met passende secundaire arbeidsvoorwaarden. Bravilor Bonamat valt onder de CAO Metalektro (grootmetaal) met o.a. 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen. Daarnaast bieden wij jou de ruimte voor je verdere persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging waarmee we meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseren, zoals de jaarlijks terugkerende Popquiz en het Sinterklaasfeest. Daarnaast organiseren we avondfeesten of dagactiviteiten (eerder gingen we bijvoorbeeld Skûtsjesilen op de Friese Meren).

Enthousiast?

Wil je ons team komen versterken als Applicatiebeheerder? Dan horen we graag van je!