IOT Engineer

Solliciteer nu

IoT Engineer

Voor de Research & Development (R&D) afdeling van Bravilor Bonamat zijn we op zoek naar een IoT Engineer.

Full-time · Heerhugowaard

Over de rol

Enkele jaren geleden is vanuit strategische overwegingen besloten om ons eigen soft- en hardwareplatform te ontwikkelen voor een modulaire en schaalbare besturing en connectiviteit van onze toekomstige machines. Internet of Things (IoT) is een trend waarin wij graag een zelfstandige koers varen. De groei van onze activiteiten vraagt nu om een versnelling van het ontwikkelproces.

Als IoT Engineer sta je aan het begin van de IoT reis voor Bravilor. Je helpt mee met de ontwikkeling van alle componenten die nodig zijn om onze machines te connecteren. Hiervoor werk je nauw samen met ons hardware- en softwareteam en de andere disciplines binnen R&D, elektronica en mechanica.

We zijn op zoek naar een engineer die in staat is om oplossingen te bedenken en te ontwikkelen waarmee onze koffiemachines verbinding kunnen maken met de cloud. Hiermee hebben onze klanten inzichten in de performance van de machine, kunnen zij de omzet verhogen en de service verbeteren.

Dit ga je doen

We zoeken iemand die de wereld van IoT begrijpt; hoe sensoren, actuatoren, gateways en het machinaal zetten van koffie samenkomen. Je wordt onderdeel van het R&D-team en werkt samen met andere R&D-engineers aan de ontwikkeling van nieuwe connectiviteitstechnologieën en zorgt ervoor dat de software functioneel blijft en up-to-date is.

Daarnaast hou jij je bezig met:

 • Het ontwerpen, coderen en testen van sensoren ter verbetering van onze machines, dataopslag, -transport en -analyse;

 • Het helpen bij het ontwikkelen en testen van software- en hardware applicaties;

 • Betrokken zijn bij R&D-productinnovaties;

 • Zorgen dat de data-architectuur en -technologie schaalbaar en cloud-compatibel zijn;

 • Het onderzoeken van oplossingen en onderzoeksresultaten voor productverbeteringen en deze te presenteren aan de projectgroep en andere belanghebbenden.

De gegevens die we verzamelen, helpen ons om de klanttevredenheid te verbeteren en nieuwe zakelijke initiatieven te lanceren. Je komt te werken in ons moderne R&D Innovation Centre, voorzien van alle faciliteiten (een modelshop, verschillende laboratoria, een 3D-printer, etc.) om optimale productontwikkeling mogelijk te maken. Als je ervaring hebt met werken in IoT en het leuk vindt om deel uit te maken van een innovatief team, graag lekkere koffie drinkt, houdt van experimenteren en nieuwe technologieën testen, maken we graag kennis met jou.

Heb jij het in je?

Zeker als je:

 • Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding (bijv.
  Technische Informatica, Computer Science & Engineering of Embedded Systems Engineering etc.);

 • Praktische kennis hebt van IoT, cloudplatforms, draadloze transmissie en dataverwerking;

 • Diepgaande kennis hebt van hoe verschillende sensoren en actuatoren werken en gegevens verzenden;

 • Kennis hebt van servers, serversoftware en cloud producten;

 • Kennis hebt van de basisbeginselen van gebruikerservaring (UX) en gebruikersinterfaceontwerp (UI);

 • Ervaren bent in codeer- en programmeertalen, zoals JavaScript, C, C++, JSON en Python;

 • Vaardig bent in experimenteren met AI en andere vormen van machine learning om gegevens en informatie te analyseren.

Werken bij Bravilor Bonamat

Je gaat aan de slag bij een toonaangevende producent van filterkoffiemachines, espressomachines, koffieautomaten en heet water apparatuur. Een familiebedrijf dat ruim 70 jaar bestaat en in dit tijdsbestek is uitgegroeid van groothandel in horecaproducten tot producent, ontwikkelaar en leverancier met internationale allure en ambities.

Wereldwijd werken onze betrokken medewerkers samen aan onze core business: het ontwikkelen, produceren en vermarkten van onze professionele drankbereidingssystemen. Wat ons uniek maakt? Wij hebben alles onder een dak: het hoofdkantoor in Heerhugowaard huisvest, naast de productiefaciliteit bestaande uit metal shop en assemblage, een eigen gereedschapsmakerij en diverse magazijnen. Alle internationale verkoopkantoren beschikken over een technisch serviceteam en een magazijn met eigen voorraad. Dit stelt ons in staat om bestellingen correct en snel af te leveren over de hele wereld en technische problemen lokaal op te lossen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Een functie met veel uitdaging, afwisseling, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij een prima salaris, zelfs ruim boven de CAO, met passende secundaire arbeidsvoorwaarden. Bravilor Bonamat valt onder de CAO Metalektro (grootmetaal) met o.a. 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen. Daarnaast bieden wij jou de ruimte voor je verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging waarmee we meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseren.

Enthousiast?

Wil je ons team komen versterken als IoT Engineer? Dan horen we graag van je! Liever eerst een kop koffie of meer informatie? Neem contact op met Sven Karass (Recruiter R&D) via +31 (0)6 820 93 228.