Project Manager

Solliciteer nu

Project Manager 

Voor de Research & Development (R&D) afdeling van Bravilor Bonamat zijn we op zoek naar Project Manager.

Full-time · Heerhugowaard

Over de rol

R&D houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe (drankbereidings)machines. Vanuit een conceptueel ontwerp wordt de machine uitgewerkt in een prototype en daarbij zo ontworpen dat deze geschikt is voor serieproductie in onze eigen fabrieken. Ook wordt gewerkt aan oplossingen en verbeteringen in het bestaande productassortiment. Doordat we naast een assemblage ook een plaatwerkerij en spuitgieterij hebben, zijn er voor de productontwikkeling korte lijnen met diverse stakeholders en zijn directe test- en feedbackmomenten eenvoudig in te plannen wat de productontwikkeling niet alleen ten goede komt, maar ook leuk maakt.

Binnen de R&D-afdeling ben jij als Project Manager verantwoordelijk voor de grotere projecten. Het betreft een stevige en dynamische functie waarbij je leiding geeft aan multidisciplinaire projectgroepen bestaande uit ongeveer 10 tot 15 medewerkers. Vaak stuur je minimaal 2 tot 4 projecten tegelijkertijd aan. Je ziet kansen en innovatieve mogelijkheden en pakt deze aan.

Dit ga je doen

Als Project Manager:

 • Lever je de project deliverables op tijd, binnen budget en conform de afgesproken eisen aan;

 • Verzorg je de aansturing, coördinatie en coaching van een multidisciplinaire projectgroep;

 • Informeer je de stuurgroep en ben je in staat een brugfunctie te vormen tussen stuurgroep, klant en leveranciers;

 • Stel je OPEX en CAPEX-budgetten op;

 • Zorg je voor een efficiënte en realistische projectplanning, blijf je deze monitoren en eventueel aanpassen;

 • Zorg je dat de juiste personen betrokken zijn (stakeholderengagement);

 • Specificeer je de te bereiken resultaten/deliverables en zorg je ervoor dat deze volgens vastgestelde maatstaven worden bereikt.

Je werkt in ons moderne R&D Innovation Centre voorzien van alle faciliteiten (een Modelshop, verschillende laboratoria, een 3D printer etc.) om optimale productontwikkeling mogelijk te maken.

Je verzorgt de communicatie naar alle stakeholders en rapporteert aan de Manager R&D. Je bent verantwoordelijk voor een efficiënte en realistische projectplanning en de projectparameters (kwaliteit, budget en kostprijs). Daarnaast schep je de voorwaarden m.b.t. de haalbaarheid van het project. 

Heb jij het in je?

Zeker als je:

 • beschikt over een technische HBO of WO opleiding;

 • minimaal 10 jaar werkervaring hebt als Projectmanager in een relevante R&D-werkomgeving (productontwikkeling van machines, serieproductiebedrijf);
 • beschikt over een specifieke opleiding/training projectmanagement (is een pre);
 • goed in staat bent je te verplaatsen in de klant en zijn vraag te vertalen naar een technische oplossing met inachtneming van onze serieproductieomgeving (standaardisatie, modulariteit);
 • in staat bent op verschillende niveaus te communiceren, waarbij je de juiste personen weet te betrekken, draagvlak creëert en daarmee de diverse stakeholders (zowel intern als extern) aan je weet te binden;
 • beschikt over een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vanuit jouw kennis en ervaring van elk project een succes weet te maken;
 • een energieke en positieve persoonlijkheid bent.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je:

 • naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal beheerst (mondeling en schriftelijk);

 • affiniteit hebt met een productieomgeving;

 • ervaring hebt met het werken in een multidisciplinair projectteam;

 • kwaliteitsgericht, flexibel, stressbestendig en een teamplayer bent.

Werken bij Bravilor Bonamat

Je gaat aan de slag bij een toonaangevende producent van filterkoffiemachines, espressomachines, koffieautomaten en heetwater apparatuur. Een familiebedrijf dat ruim 70 jaar bestaat. In dit tijdsbestek is het bedrijf uitgegroeid van groothandel in horecaproducten tot specialist en producent; een ontwikkelaar, fabrikant en leverancier met internationale allure en ambities.

Wereldwijd werken onze betrokken medewerkers samen aan onze core business: het ontwikkelen, produceren en vermarkten van onze professionele drankbereidingssystemen. Wat ons uniek maakt? Wij hebben alles onder een dak: het hoofdkantoor in Heerhugowaard huisvest, naast de productiefaciliteit bestaande uit metal shop en assemblage, een eigen gereedschapsmakerij en diverse magazijnen. Alle internationale vestigingen beschikken over een verkoopkantoor, een technisch serviceteam en een magazijn met eigen voorraad. Dit stelt ons in staat om bestellingen correct en snel af te leveren over de hele wereld en technische problemen lokaal op te lossen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Een fulltime functie met veel uitdaging, afwisseling, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij een prima salaris, zelfs ruim boven de CAO, met passende secundaire arbeidsvoorwaarden. Bravilor Bonamat valt onder de CAO Metalektro (grootmetaal) met o.a. 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen. Daarnaast bieden wij jou de ruimte voor je verdere persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging waarmee we (als dat straks weer mogelijk is) meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseren.

Enthousiast?

Wil je ons team komen versterken als Project Manager? Dan horen we graag van je!