Sales Manager NL

Solliciteer nu

Sales Manager NL

Voor de Sales afdeling van Bravilor Bonamat zijn wij op zoek naar een Sales Manager NL.

Full-time · Heerhugowaard

Over de rol

Als Sales Manager NL ben je verantwoordelijk voor de sales binnen Nederland en manage je het dealernetwerk. Je bezoekt bestaande en nieuwe klanten en bent actief op beurzen en in verschillende projecten. Je werkt hierbij nauw samen met de collega’s van onze Sales Back Office.

Dit ga je doen

Als Sales Manager NL:

 • stel je verkoopplannen en bijbehorende prognoses op;

 • verkoop je ons bestaande productassortiment en introduceer je nieuwe producten in de markt;

 • heb je proactief contact met dealers door het bezoeken en onderhouden van contacten met bestaande én potentiële klanten;

 • haal je orders binnen en selecteer en contracteer je dealers;

 • volg je de markt-, prijsontwikkelingen en trends en tref je benodigde maatregelen bij eventuele stagnatie in de verkoopactiviteiten;

 • wissel je verkoop gerelateerde informatie uit met de interne organisatie;

 • ben je actief op (inter)nationale beurzen en volg je sales leads op.

In de dagelijkse praktijk werk je nauw samen met de andere Sales collega’s, Product Management, Technical Support en Marketing en je rapporteert aan de Commercial Manager Branch Offices.

Heb jij het in je?

Zeker als je:

 • Een afgeronde HBO-opleiding hebt (commerciële en/of bedrijfskundige richting eventueel aangevuld met vervolgstudies, bijvoorbeeld NIMA);

 • Minimaal 5-10 jaar relevante werkervaring hebt in een (inter)nationale Business to Business sales organisatie;

 • Ervaring hebt met dealerorganisaties (is een pré);

 • Een sterke commerciële drive hebt en beschikt over goede communicatie- en onderhandelingsvaardigheden;

 • Proactief, analytisch, resultaatgericht en een teamplayer bent;

 • Een goede beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal;

 • Bereid bent en het leuk vindt om voor je werkzaamheden te reizen (m.n. in Nederland).

Werken bij Bravilor Bonamat

Je gaat aan de slag bij een toonaangevende producent van filterkoffiemachines, espressomachines, koffieautomaten en heetwater apparatuur. Een familiebedrijf dat ruim 70 jaar bestaat. In dit tijdsbestek is het bedrijf uitgegroeid van groothandel in horecaproducten tot specialist en producent; een ontwikkelaar, fabrikant en leverancier met internationale allure en ambities.

Wereldwijd werken onze betrokken medewerkers samen aan onze core business: het ontwikkelen, produceren en vermarkten van onze professionele drankbereidingssystemen. Wat ons uniek maakt? Wij hebben alles onder een dak: het hoofdkantoor in Heerhugowaard huisvest, naast de productiefaciliteit bestaande uit metal shop en assemblage, een eigen gereedschapsmakerij en diverse magazijnen. Alle internationale vestigingen beschikken over een verkoopkantoor, een technisch serviceteam en een magazijn met eigen voorraad. Dit stelt ons in staat om bestellingen correct en snel af te leveren over de hele wereld en technische problemen lokaal op te lossen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Een fulltime functie met veel uitdaging, afwisseling, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij een prima salaris, zelfs ruim boven de CAO, met passende secundaire arbeidsvoorwaarden. Bravilor Bonamat valt onder de CAO Metalektro (grootmetaal) met o.a. 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen. Daarnaast bieden wij jou de ruimte voor je verdere persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging waarmee we meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseren. Daarnaast organiseren we avondfeesten of dagactiviteiten.

Enthousiast?

Wil je ons team komen versterken als Sales Manager NL? Dan horen we graag van je!