Strategisch Inkoper (Elektronica)

Solliciteer nu

Strategisch Inkoper (Elektronica)

Bij Bravilor Bonamat zijn we op zoek naar een Strategisch Inkoper voor de commodity elektronica.

Full-time · Heerhugowaard

Over de rol

De afdeling Inkoop houdt zich bezig met de (voorbereidende) inkoopactiviteiten voor onze productielocaties te Heerhugowaard en Polen, en zusterorganisatie Geerts Metaalwaren.

Heb jij de ambitie om echt impact te maken en waarde te creëren binnen een groeiende organisatie? Dan is deze strategische rol wellicht jouw volgende stap.

Dit ga je doen

Als Strategisch Inkoper:

 • ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, begeleiden en uitvoeren van verschillende inkooptrajecten. Je adviseert R&D teams bij de selectie van leveranciers en producten en o.b.v. gedetailleerde business cases bepaal je de ‘Make or Buy’ beslissing. Je onderhandelt over contractvoorwaarden (levertijden, kwaliteit, condities, prijzen) en managet de contracten om ervoor te zorgen dat de prestaties voldoen aan de gestelde eisen.

 • maak je op basis van interne en externe ontwikkelingen de strategische vertaalslag en maak je inkoopplannen die aansluiten bij de bedrijfsdoelstellingen en jaarplannen van de afdeling. Je richt je hierbij op leveranciersmanagement, projectbeheer, kostenoptimalisatie, kwaliteitsbeheer en leveranciersbeoordeling:

  • Je identificeert en selecteert potentiële strategische leveranciers en onderhoud en optimaliseert het leveranciersbestand;

  • Je initieert en leidt inkoopprojecten met als doel kostenbesparing en procesverbetering;

  • Je verzorgt periodieke Supplier Quality Assessments in samenwerking met de QHSE afdeling;

  • Je beheert klachten en claims met betrekking tot kwaliteit en continuïteit van leveranciersproducten;

  • Je bevordert de samenwerking binnen de toeleveringsketen om een geïntegreerde Supply Chain te realiseren.

Het inkoopteam bestaat in Nederland uit 4 operationeel inkopers en 3 (strategisch) inkopers.

In Polen, Bialystok (onze andere productielocatie), zijn ook 2 inkopers werkzaam in het team. In jouw rol rapporteer je aan de Manager Inkoop.

Heb jij het in je?

Zeker als je:

 • Een afgeronde HBO/WO-opleiding hebt in Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde (bij voorkeur aangevuld met NEVI 1 en 2);

 • Minimaal 5 jaar ervaring hebt in een strategische inkooprol binnen een internationale productieomgeving met een R&D projectorganisatie;

 • Kennis hebt van mechatronica, elektronica, software en relevante productietechnieken;

 • Ervaring hebt met ERP-systemen (kennis van JDEdwards is een pré);

 • Beschikt over een commerciële drive, een helicopterview en analytisch vermogen;

 • Initiatiefrijk bent en beschikt over overtuigingskracht;

 • Nauwkeurig, kwaliteitsgericht en ervaren bent met projectmatig werken;

 • Een teamplayer bent;

 • Bereid bent om internationaal te reizen;

 • Naast Nederlands ook Engels beheerst (mondeling en schriftelijk).

Werken bij Bravilor Bonamat

Je gaat aan de slag bij een toonaangevende producent van filterkoffiemachines, espressomachines, koffieautomaten en heet water apparatuur. Een familiebedrijf dat ruim 70 jaar bestaat en in dit tijdsbestek is uitgegroeid van groothandel in horecaproducten tot producent, ontwikkelaar en leverancier met internationale allure en ambities.

Wereldwijd werken onze betrokken medewerkers samen aan onze core business: het ontwikkelen, produceren en vermarkten van onze professionele drankbereidingssystemen. Wat ons uniek maakt? Wij hebben alles onder een dak: het hoofdkantoor in Heerhugowaard huisvest, naast de productiefaciliteit bestaande uit metal shop en assemblage, een eigen gereedschapsmakerij en diverse magazijnen. Alle internationale verkoopkantoren beschikken over een technisch serviceteam en een magazijn met eigen voorraad. Dit stelt ons in staat om bestellingen correct en snel af te leveren over de hele wereld en technische problemen lokaal op te lossen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Een functie met veel uitdaging, afwisseling, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij een prima salaris, zelfs ruim boven de CAO, met passende secundaire arbeidsvoorwaarden. Bravilor Bonamat valt onder de CAO Metalektro (grootmetaal) met o.a. 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen. Daarnaast bieden wij jou de ruimte voor je verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging waarmee we meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseren.

Enthousiast?

Word jij enthousiast van deze strategische uitdaging? Solliciteer dan nu en maak een verschil bij Bravilor Bonamat!