Development Engineer (wtb)

Vacature gesloten

Development Engineer (wtb)

Voor de Research & Development (R&D) afdeling van Bravilor Bonamat zijn we op zoek naar een Development Engineer die ons team komt versterken.

Full-time · Heerhugowaard

Over de rol

In deze rol ben je betrokken bij het ontwerpen en ontwikkelen van onze nieuwste machines. Vanuit een conceptueel ontwerp wordt de machine uitgewerkt in een prototype en daarbij zo ontworpen dat deze geschikt is voor serieproductie in onze eigen fabrieken. Ook wordt gewerkt aan oplossingen en verbeteringen in het bestaande productassortiment. Doordat we naast een assemblage ook een plaatwerkerij en kunststofspuitgieterij hebben, zijn er voor de productontwikkeling korte lijnen met diverse stakeholders en zijn directe test- en feedbackmomenten eenvoudig in te plannen wat de productontwikkeling niet alleen ten goede komt, maar ook leuk maakt. 

Dit ga je doen

Als Development Engineer:

 • Bepaal je specificaties, werk je deze uit en leg je ze vast (o.a. maatvoering, materiaalkeuze, fysische kenmerken en werkingsspecificaties van een deelsysteem en/of complete machine);

 • Construeer, beoordeel en test je ontwerpen;

 • Initieer je vernieuwde ontwerpen en probleemoplossende aspecten;

 • Geef je advies en doe je voorstellen aan de Lead Engineer en Projectmanager gedurende een ontwikkeltraject.

Als Development Engineer ga jij samen met je directe R&D-collega’s bijdragen aan onze innovatieve ontwikkelingen. Je bent betrokken bij het ontwerpen en ontwikkelen ervan en bent bovendien verantwoordelijk voor de uitwerking en het onderhoud van de bijbehorende specificaties.

Wat er zoal komt kijken bij een ontwikkelproject? Kijkend naar een van onze recente ontwikkelingen, de Sego, dan moet deze gebruiksvriendelijk zijn in het gebruik. Dit vertaalt zich in eenvoudige bediening, snelle bereiding en constant dezelfde kwaliteit koffie. Daarnaast is de Sego van duurzame materialen gemaakt die zorgen voor een lange en betrouwbare werking. De rvs-maalschijven zorgen voor de gewenste koffiemaling (grof of fijn) en de gepatenteerde CIRCO-brewer zorgt voor de volle aroma’s dankzij de juiste extractie en zettijd.

Als Development Engineer ga je aan de slag met de ontwikkeling van één of meerdere onderdelen/systemen, waarbij het uiteindelijke resultaat ook nog eens moet voldoen aan de diverse (inter)nationale productcertificeringen. Het leuke is dat je de machine(s) waar jij een bijdrage aan geleverd hebt in onze eigen fabriek(en) in serieproductie ziet gaan en grote kans dat je de machine vervolgens ook wereldwijd tegenkomt.

Je werkt in ons moderne R&D Innovation Centre voorzien van alle faciliteiten (een Modelshop, verschillende laboratoria, een 3D printer etc.) om optimale productontwikkeling mogelijk te maken. Je maakt onderdeel uit van één van onze New Product Development (NPD-teams). Samen met je collega’s, niet alleen mechanische, maar ook elektronica en mechatronica engineers, én in samenwerking met het multidisciplinaire projectteam werk je aan de nieuwste innovaties en/of updates van ons bestaande assortiment.

Heb jij het in je?

Zeker als je:

 • beschikt over een technische HBO opleiding (bij voorkeur WTB), eventueel aangevuld met een WO opleiding;

 • minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring hebt - bij voorkeur in een (serie)productieorganisatie met eigen R&D;

 • ruime ervaring hebt met Solidworks (is een pré);

 • beschikt over een technische hands on mentaliteit, analytisch sterk en resultaatgericht bent;

 • innovatief en pragmatisch bent en beschikt over probleemoplossend vermogen;

 • over goede communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en eigenaarschap beschikt.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je:

 • naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal beheerst (mondeling en schriftelijk);

 • affiniteit hebt met een productieomgeving (serieproductie en fijnmechanica);

 • ervaring hebt met het werken in een multidisciplinair projectteam;

 • kwaliteitsgericht, flexibel en een teamplayer bent.

Werken bij Bravilor Bonamat

Je gaat aan de slag bij een toonaangevende producent van filterkoffiemachines, espressomachines, koffieautomaten en heetwater apparatuur. Een familiebedrijf dat ruim 70 jaar bestaat. In dit tijdsbestek is het bedrijf uitgegroeid van groothandel in horecaproducten tot specialist en producent; een ontwikkelaar, fabrikant en leverancier met internationale allure en ambities.

Wereldwijd werken onze betrokken medewerkers samen aan onze core business: het ontwikkelen, produceren en vermarkten van onze professionele drankbereidingssystemen. Wat ons uniek maakt? Wij hebben alles onder een dak: het hoofdkantoor in Heerhugowaard huisvest, naast de productiefaciliteit bestaande uit metal shop en assemblage, een eigen gereedschapsmakerij en diverse magazijnen. Alle internationale vestigingen beschikken over een verkoopkantoor, een technisch serviceteam en een magazijn met eigen voorraad. Dit stelt ons in staat om bestellingen correct en snel af te leveren over de hele wereld en technische problemen lokaal op te lossen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Een fulltime functie met veel uitdaging, afwisseling, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij een prima salaris, zelfs ruim boven de CAO, met passende secundaire arbeidsvoorwaarden. Bravilor Bonamat valt onder de CAO Metalektro (grootmetaal) met o.a. 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen. Daarnaast bieden wij jou de ruimte voor je verdere persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging waarmee we meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseren.

Enthousiast?

Wil je ons team komen versterken als Development Engineer? Dan horen we graag van je! Liever eerst een kop koffie of meer informatie? Neem contact op met Sven Karass (Recruiter R&D) via +31 (0)6 820 93 228.