Embedded Software Engineer

Solliciteer nu

Embedded Software Engineer

Voor de Research & Development (R&D) afdeling van Bravilor Bonamat zijn we op zoek naar een Embedded Software Engineer.

Full-time · Heerhugowaard

Over de rol

R&D houdt zich bezig met de ontwikkeling van nieuwe (drankbereidings)machines. Vanuit een conceptueel ontwerp wordt de machine uitgewerkt in een prototype en daarbij zo ontworpen dat deze geschikt is voor serieproductie in onze eigen fabrieken. Ook wordt gewerkt aan oplossingen en verbeteringen in het bestaande productassortiment. Doordat we naast een assemblage ook een plaatwerkerij en spuitgieterij hebben, zijn er voor de productontwikkeling korte lijnen met diverse stakeholders en zijn directe test- en feedbackmomenten eenvoudig in te plannen wat de productontwikkeling niet alleen ten goede komt, maar ook leuk maakt. Enkele jaren geleden is uit strategische overweging besloten om ons eigen soft- & hardware platform te ontwikkelen voor een modulaire en schaalbare besturing en connectivity van onze toekomstige machines. Internet of things (IoT) is een trend waar wij graag een zelfstandige koers in varen. De groei van activiteiten vraagt nu om een versnelling van het ontwikkelproces.

Jij maakt hier als Embedded Software Engineer onderdeel van uit en bent in je rol verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en verbetering van de Embedded Software en het zo efficiënt mogelijk doorlopen van het ontwikkelingsproces hiervan.

Dit ga je doen

Als Embedded Software Engineer:
 • Ontwerp en implementeer je samen met je directe collega’s de software voor alle facetten van onze machines. Hieronder valt de embedded software, alsmede alle software voor unit tests, testautomatisering, duurtest-opstellingen, etc.;

 • Doe je onderzoek naar verbetering binnen het huidige software design;
 • Schrijf je software volgens een vastgestelde coding style.

Je werkt in ons moderne R&D Innovation Centre voorzien van alle faciliteiten (een Modelshop, verschillende laboratoria, een 3D printer etc.) om optimale productontwikkeling mogelijk te maken.

Samen met je collega’s in het Elektronica & Software team ontwikkel je alle benodigde software in opdracht van projectmanagers en op basis van eisen en wensen vanuit de R&D projecten. Je werkt de functionele specificaties uit en zorgt dat de ontwikkelde software en software tools getest worden. De ontwikkelde software stem je af met de betrokkenen binnen R&D, de projectgroep en andere stakeholders.

Heb jij het in je?

Zeker als je:

 • Minimaal beschikt over een technische HBO opleiding (software met elektronica), bijvoorbeeld Technische Informatica, Embedded Software Development of Embedded Systems Engineering;

 • Minimaal 5 jaar ervaring hebt in een (productie)organisatie met eigen R&D;

 • Ruime ervaring hebt met embedded softwareontwikkeling, software design en architectuur en daarbij uitgebreide kennis hebt van programmeren in C en Python;

 • Ook (enige) kennis hebt van elektronica en beschikt over een technische hands on mentaliteit;

 • Innovatief, analytisch, resultaatgericht en pragmatisch bent en tevens verantwoordelijkheidsgevoel hebt.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je:

 • Naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal beheerst (mondeling en schriftelijk);
 • Affiniteit hebt met een productieomgeving;
 • Ervaring hebt met het werken in een multidisciplinair projectteam;
 • Kwaliteitsgericht, flexibel en een teamplayer bent.

Werken bij Bravilor Bonamat

Je gaat aan de slag bij een toonaangevende producent van filterkoffiemachines, espressomachines, koffieautomaten en heet water apparatuur. Een familiebedrijf dat ruim 70 jaar bestaat en in dit tijdsbestek is uitgegroeid van groothandel in horecaproducten tot producent, ontwikkelaar en leverancier met internationale allure en ambities.

Wereldwijd werken onze betrokken medewerkers samen aan onze core business: het ontwikkelen, produceren en vermarkten van onze professionele drankbereidingssystemen. Wat ons uniek maakt? Wij hebben alles onder een dak: het hoofdkantoor in Heerhugowaard huisvest, naast de productiefaciliteit bestaande uit metal shop en assemblage, een eigen gereedschapsmakerij en diverse magazijnen. Alle internationale verkoopkantoren beschikken over een technisch serviceteam en een magazijn met eigen voorraad. Dit stelt ons in staat om bestellingen correct en snel af te leveren over de hele wereld en technische problemen lokaal op te lossen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Een functie met veel uitdaging, afwisseling, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij een prima salaris, zelfs ruim boven de CAO, met passende secundaire arbeidsvoorwaarden. Bravilor Bonamat valt onder de CAO Metalektro (grootmetaal) met o.a. 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen. Daarnaast bieden wij jou de ruimte voor je verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging waarmee we meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseren.

Enthousiast?

Wil je ons team komen versterken als Embedded Software Engineer? Dan horen we graag van je! Liever eerst een kop koffie of meer informatie? Neem contact op met Sven Karass (Recruiter R&D) via +31 (0)6 820 93 228.