Mechatronica Engineer

Solliciteer nu

Mechatronica Engineer

Voor de Research & Development (R&D) afdeling van Bravilor Bonamat zijn we op zoek naar een Mechatronica Engineer die ons team komt versterken.

Full-time · Heerhugowaard

Over de rol

In deze rol ben je betrokken bij het ontwerpen en ontwikkelen van onze nieuwste machines en zorg je ervoor dat je de elektronische en mechanische ontwerpen samenbrengt. 

Vanuit een conceptueel ontwerp wordt de machine uitgewerkt in een prototype en daarbij zo ontworpen dat deze geschikt is voor serieproductie in onze eigen fabrieken. Ook wordt gewerkt aan oplossingen en verbeteringen in het bestaande productassortiment. Doordat we naast een assemblage ook een plaatwerkerij en kunststofspuitgieterij hebben, zijn er voor de productontwikkeling korte lijnen met diverse stakeholders en zijn directe test- en feedbackmomenten eenvoudig in te plannen wat de productontwikkeling niet alleen ten goede komt, maar ook leuk maakt. 

Dit ga je doen

Als Mechatronica Engineer:

 • Ontwikkel en bouw je prototypen van elektromechanische concepten en componenten voor een machine en/of subsysteem;

 • Ontwikkel je elektromechanische processen en/of controle systemen voor een machine en/of subsysteem;

 • Ontwikkel je mechanische modellen en voer je tolerantie analyses uit t.b.v. simulatie van mechatronische design concepten;

 • Geef je advies en kom je proactief met verbetervoorstellen richting het projectteam;

 • Verzorg je de specificaties/functionele beschrijvingen van de machines en/of subsystemen.

Als Mechatronica Engineer maak je onderdeel uit van het Elektronica & Software team (bestaande uit 2 hardware engineers, 3 software engineers, 2 mechatronica engineers en een test engineer). Daarnaast werk je nauw samen met de Development Engineer(s) in de verschillende multidisciplinaire projectteams. Samen zorg je voor het beste resultaat ten behoeve van de ontwikkeling van onze machines.

Heb jij het in je?

Zeker als je:

 • beschikt over een technische MBO+/HBO opleiding (bijvoorbeeld Mechatronica, Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde);

 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring hebt - bij voorkeur in een (serie)productieorganisatie met eigen R&D;

 • beschikt over een technische hands on mentaliteit, analytisch sterk en resultaatgericht bent;

 • over goede communicatieve vaardigheden, overtuigingskracht en eigenaarschap beschikt.

Daarnaast vinden wij het belangrijk dat je:

 • naast de Nederlandse taal ook de Engelse taal beheerst (mondeling en schriftelijk);

 • affiniteit hebt met een productieomgeving (serieproductie en fijnmechanica);

 • ervaring hebt met het werken in een multidisciplinair projectteam;

 • kwaliteitsgericht, flexibel en een teamplayer bent.

Werken bij Bravilor Bonamat

Je gaat aan de slag bij een toonaangevende producent van filterkoffiemachines, espressomachines, koffieautomaten en heetwater apparatuur. Een familiebedrijf dat ruim 70 jaar bestaat. In dit tijdsbestek is het bedrijf uitgegroeid van groothandel in horecaproducten tot specialist en producent; een ontwikkelaar, fabrikant en leverancier met internationale allure en ambities.

Wereldwijd werken onze betrokken medewerkers samen aan onze core business: het ontwikkelen, produceren en vermarkten van onze professionele drankbereidingssystemen. Wat ons uniek maakt? Wij hebben alles onder een dak: het hoofdkantoor in Heerhugowaard huisvest, naast de productiefaciliteit bestaande uit metal shop en assemblage, een eigen gereedschapsmakerij en diverse magazijnen. Alle internationale vestigingen beschikken over een verkoopkantoor, een technisch serviceteam en een magazijn met eigen voorraad. Dit stelt ons in staat om bestellingen correct en snel af te leveren over de hele wereld en technische problemen lokaal op te lossen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Een fulltime functie met veel uitdaging, afwisseling, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij een prima salaris, zelfs ruim boven de CAO, met passende secundaire arbeidsvoorwaarden. Bravilor Bonamat valt onder de CAO Metalektro (grootmetaal) met o.a. 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen. Daarnaast bieden wij jou de ruimte voor je verdere persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging waarmee we meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseren.

Enthousiast?

Wil je ons team komen versterken als Mechatronica Engineer? Dan horen we graag van je! Liever eerst een kop koffie of meer informatie? Neem contact op met Sven Karass (Recruiter R&D) via +31 (0)6 820 93 228.