Project Engineer Elektrotechniek

Solliciteer nu

Project Engineer Elektrotechniek

Voor de Technical Engineering & Facilities afdeling van Bravilor Bonamat zijn we op zoek naar Project Engineer Elektrotechniek.

Full-time · Heerhugowaard

Over de rol

In deze functie houd je je bezig met het onderhouden en verbeteren van ons machinepark, gebouwinstallaties, testinstallaties en andere productiehulpmiddelen. Dit doe je door elektrotechnische, elektronische en programmeertechnische werkzaamheden uit te voeren en projecten te initiëren en te realiseren.

Wij voeren veel activiteiten uit met behulp van een modern machinepark om kwalitatief hoogwaardige drankbereidingssystemen te produceren. Voor metaalbewerking gebruiken we onder andere laser-, slijp- en kantrobots, diverse hydraulische installaties en hebben we meerdere moderne assemblagelijnen. Wanneer je bij ons komt werken, krijg je ook de kans om bij onze zusteronderneming het oudere machinepark mechanisch of elektrotechnisch te optimaliseren. Deze taken voer je zelf uit of begeleid je, in samenwerking met collega’s daar.

Dit ga je doen

Als Project Engineer Elektrotechniek:

 • Begeleid je projecten op gebieden zoals connectiviteit, energie-besparing, energieopslag (accu’s) en robotisering/automatisering.
 • Richt je productielijnen en werkstations zelfstandig in, rekening houdend met technische- en veiligheidsnormen.
 • Ontwerp en documenteer je schakelingen, tekenschema’s en programmeer je PLC’s, PLC-displays en andere elektrische schakelingen.
 • Voer je zelfstandig elektrotechnische/elektronische onderhoudswerkzaamheden uit aan machines, apparatuur en installaties.
 • Beoordeel je storingen, zoek je naar snelle oplossingen, raadpleeg je betrokkenen en regel je noodoplossingen, eventueel in overleg met leveranciers.
 • Doe je voorstellen ter verbetering van onze processen en voor de verduurzaming van onze kantooromgevingen en productielocaties.
 • Ben je samen met andere teamleden verantwoordelijk voor de consignatiedienst om storingen buiten werktijd op te lossen.

Als onderdeel van de afdeling Technical Engineering & Facilities werk je in een team van 13 collega’s, ieder met een eigen specialisatie. Je ondersteunt je collega’s op alle fronten, variërend van klein onderhoud tot grote projecten gericht op vernieuwing en verduurzaming van het machinepark en de gebouwen. 

Je wordt ondersteund door een assistent voor de inkoop van materialen en het contact met leveranciers, en werkt onder directe aansturing van de Supervisor Maintenance.

Heb jij het in je?

Zeker als je:

 • Een afgeronde opleiding hebt in elektrotechniek of mechatronica;

 • Ervaring hebt met het begeleiden van projecten;

 • Kennis hebt van programma's zoals Siemens PLC, Draftsight, Logosoft of vergelijkbare software;
 • Relevante werkervaring hebt, bijvoorbeeld in de machinebouw of een productieomgeving;
 • Geniet van technische uitdagingen, resultaatgericht bent, over probleemoplossend vermogen beschikt en leergierig bent.

Werken bij Bravilor Bonamat

Je gaat aan de slag bij een toonaangevende producent van filterkoffiemachines, espressomachines, koffieautomaten en heetwater apparatuur. Een familiebedrijf dat ruim 70 jaar bestaat. In dit tijdsbestek is het bedrijf uitgegroeid van groothandel in horecaproducten tot specialist en producent; een ontwikkelaar, fabrikant en leverancier met internationale allure en ambities.

Wereldwijd werken onze betrokken medewerkers samen aan onze core business: het ontwikkelen, produceren en vermarkten van onze professionele drankbereidingssystemen. Wat ons uniek maakt? Wij hebben alles onder een dak: het hoofdkantoor in Heerhugowaard huisvest, naast de productiefaciliteit bestaande uit metal shop en assemblage, een eigen gereedschapsmakerij en diverse magazijnen. Alle internationale vestigingen beschikken over een verkoopkantoor, een technisch serviceteam en een magazijn met eigen voorraad. Dit stelt ons in staat om bestellingen correct en snel af te leveren over de hele wereld en technische problemen lokaal op te lossen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Een fulltime functie met veel uitdaging, afwisseling, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij een prima salaris, zelfs ruim boven de CAO, met passende secundaire arbeidsvoorwaarden. Bravilor Bonamat valt onder de CAO Metalektro (grootmetaal) met o.a. 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen. Daarnaast bieden wij jou de ruimte voor je verdere persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging waarmee we meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseren.

Enthousiast?

Wil je ons team komen versterken als Project Engineer Elektrotechniek? Dan horen we graag van je! Liever eerst een kop koffie of meer informatie? Neem contact op met Sven Karass (Recruiter R&D) via +31 (0)6 820 93 228.