QHSE Specialist

Solliciteer nu

QHSE Specialist (32-40 uur)

Voor de QHSE-afdeling van Bravilor Bonamat zijn wij op zoek naar een QHSE Specialist.

Full-time / Part-time · Heerhugowaard

Over de rol

De afdeling QHSE (Quality, Health, Safety & Environment) bestaat uit de teams Quality Management en Quality Control. Quality Control richt zich met name op het borgen van onze productkwaliteit en Quality Management richt zich op het ondersteunen, begeleiden en uitvoeren van zowel in- als externe controles van onze bedrijfsprocessen. Voldoen deze aan de actuele wet- en regelgeving en hoe kunnen we onze processen continue verbeteren?

Je werkzaamheden hebben niet alleen betrekking op het hoofdkantoor (en de diverse afdelingen), maar ook op onze tweede productielocatie te Polen, onze zusterorganisatie Geerts Metaalwaren en onze filialen in het buitenland (Duitsland, België, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Polen, Spanje, Zweden, USA).

Dit ga je doen

Als QHSE Specialist:

 • breng je de eisen aan bedrijfsprocessen (o.a. op het gebied van Arbo- en Milieu, AVG en AEO) in kaart en bewaak je dat we hier aan voldoen;

 • voer je interne audits uit voor onze verschillende afdelingen op het hoofdkantoor en in onze filialen;

 • begeleid je externe audits (t.b.v. certificering) die plaatsvinden op ons hoofdkantoor en/of in onze filialen;

 • volg je non-conformiteiten en verbeteracties n.a.v. interne audits;

 • coördineer je verbeteracties voor non-conformiteiten die gevonden zijn door externe auditors;

 • geef je voorlichting aan (nieuwe) medewerkers over het kwaliteitsmanagementsysteem;

 • ben je aanspreekpunt van en werk je nauw samen met onze interne auditors met wie jij samen de interne audits uitvoert;

 • ben je adviseur en gesprekspartner voor de verschillende proceseigenaren.

Als QHSE Specialist werk je in een team van 6 medewerkers en rapporteer je aan de Manager QHSE. Je bent een goede gesprekspartner met kennis van de business. In jouw rol verwachten we dat je zelfstandig de operationele taken uitvoert, gemakkelijk schakelt met de verschillende afdelingen/afdelingsmanagers en de externe leveranciers. Het betreft een leuke veelzijdige en dynamische functie, waarbij geen dag hetzelfde is. In de dagelijkse praktijk werk je nauw samen met de andere QA-collega’s en heb je veel contact met de interne organisatie.

Heb jij het in je?

Zeker als je:

 • een HBO-opleiding hebt (in de richting van kwaliteitsmanagement of bedrijfskunde);

 • enkele jaren relevante werkervaring hebt in een soortgelijke functie;

 • een goede beheersing hebt van de Nederlandse en Engelse taal;

 • affiniteit hebt met QHSE-systemen en auditprocessen;

 • kennis hebt van ISO 9001 en 14001 normen;

 • goed kunt communiceren op verschillende niveaus en mensen weet mee te krijgen;

 • proactief, verantwoordelijk en planmatig te werk gaat;

 • nauwkeurig en kwaliteitsgericht bent en beschikt over probleemoplossend vermogen;

 • een teamplayer bent;

 • bereid bent om voor het werk te reizen (de frequentie is ongeveer 1 a 2 keer per kwartaal twee tot maximaal drie dagen - dit is naar eigen inzicht en tijdig in te plannen).

Werken bij Bravilor Bonamat

Je gaat aan de slag bij een toonaangevende producent van filterkoffiemachines, espressomachines, koffieautomaten en heetwater apparatuur. Een familiebedrijf dat ruim 70 jaar bestaat. In dit tijdsbestek is het bedrijf uitgegroeid van groothandel in horecaproducten tot specialist en producent; een ontwikkelaar, fabrikant en leverancier met internationale allure en ambities.

Wereldwijd werken onze betrokken medewerkers samen aan onze core business: het ontwikkelen, produceren en vermarkten van onze professionele drankbereidingssystemen. Wat ons uniek maakt? Wij hebben alles onder een dak: het hoofdkantoor in Heerhugowaard huisvest, naast de productiefaciliteit bestaande uit metal shop en assemblage, een eigen gereedschapsmakerij en diverse magazijnen. Alle internationale vestigingen beschikken over een verkoopkantoor, een technisch serviceteam en een magazijn met eigen voorraad. Dit stelt ons in staat om bestellingen correct en snel af te leveren over de hele wereld en technische problemen lokaal op te lossen.

Wat kunnen wij jou bieden?

Een fulltime functie met veel uitdaging, afwisseling, verantwoordelijkheid en ruimte voor eigen inbreng en initiatief. Arbeidsvoorwaardelijk bieden wij een prima salaris, zelfs ruim boven de CAO, met passende secundaire arbeidsvoorwaarden. Bravilor Bonamat valt onder de CAO Metalektro (grootmetaal) met o.a. 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen. Daarnaast bieden wij jou de ruimte voor je verdere persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Ook hebben we een actieve personeelsvereniging waarmee we meerdere keren per jaar leuke activiteiten organiseren. Daarnaast organiseren we avondfeesten of dagactiviteiten.

Enthousiast?

Wil je ons team komen versterken als QHSE Specialist? Dan horen we graag van je!